Tuesday, January 14, 2014

i'am back!!


I'am back after a year.. dan banyak dah berubah with my self after a year. Rindu nya dekat blog usang lagi bersawang ni... sorry (sambil buat muka kesian) tinggal kan awak lama-lama yer incik blog. Tak ada niat nak tinggalkan awak sampai setahun tanpa kabar berita. Setahun lepas lz stop berblog sbb focuskan carrier.. wedding.. husband.. baby.. baby? u mean "anak"?.yer.. lz dah ada anak.. heheh... baby boy tau.. 21 sept tahun lepas. malas la lz nak story panjang-panjang hari ni.. story panjang-panjang pun bukan ada org nak baca. hehehe... ok lah.. biarlah gambar jer yg bercerita.. cerita sepanjang setahun yang lepas. korang tengok la.. Lz nak sambung update apa yang patut kat blog ni.. da da..

21 Dec 2012 akad nikah
Malam Berinai sebelah Husband 2 February 2013
1st eid Mubarak sebagai isteri
Saat-saat menanti kelahiran anak. lokasi: Wad bersalin sg.buloh.
21 September 2013
Izz Amsyar Irfan Bin Alipa Zehan
dulu berdua... sekarang dah bertiga..
The year in review 

SEKIAN.. SALAM MAULIDUR RASUL

Wednesday, October 10, 2012

Wordless Wednesday #7: Kasut kerja mereka Vs Kasut kerja Lz

Today is wednesday.. means wat? kurangkan ayat.. org malas baca kalu hari rabu.. so utk WW kali ni Lz nak compare kan kasut kerja ladies diluar sana dgn kasut kerja Lz. 
hehehehehe...!!!

Kasut kerja mereka








Kasut kerja Lz




Walaupun nampak ganas.. sifat wanita tu tetap nampak dikasut.. ad jugak warna pink.. heheheh...



Tuesday, October 9, 2012

Reverse Bungee yang Superb Gayat

Hye korang... pagi ni Lz nak kongsi dgn korang experience Lz mase 1st try dan pertamakali cuba game super extreme !! Lpas ni sure Lz dah xnak naek dah menda alah ni... serius!! sangat... sangat.. sangat.. kecut perut.. grrrrr... mgeletar lutut Lz time turun. kalu korang nak rasa apa yang Lz rasa time tu.. korang try la... heheh..

ok.. ari sabtu tu ari company Lz keja ada buat family days,kemaen meriah nok.. tp xde la semeriah jom heboh tu.. hekehekehk... kat situ la Lz try sukan extreme ni.. korang penah dgr x reverse bungee? dia lebih kurang mcm bungee jumping. kalau Bungee jumping korang kena ikat kaki korang then terjun dari atas.. tp reverse Bungee ni korang kena bayangkan korang seketul batu dimana korang akan dibedil ke atas dgn lastik? huh... sampai jer kat atas korang jatuh balik.. naek balik.. jatuh balik.. ok stop!! tp jgn risau,korang selamat... Safety 1st ok.. malas nak citer panjang.. korangtgk la sendiri eks...

Bungee Jumping


Ok.. ini Bungee Jumping... so kat bawah ni Reverse Bungee..




Ni dorang ddk ada kerusi.. boleh naek ramai2.. tp Reverse Bungee yang Lz try ni sorang2.. ok.. xnak ingat.. korang tgk jer la..





Failed !!










Friday, October 5, 2012

Checklist: 2 month to go




Perh.. Bnyak lagi yg merah.. Hopefully dipermudahkan segala hal...

1Tarikh 
• Nikah :Done  To be announce 
• Resepsi:Done To be announce 
• Bertandang:Not confirm yet
2Theme 
• Nikah :Dark Grey
• Resepsi:Turquoise & Dark purple
• BertandangNot confirm yet
• Family's Bride:Turquoise
3Veneu
• Nikah :Not confirm yet
• Resepsi:Bride's Hometown
• Bertandang:Groom's Hometown
4Legal Doc
• Kursus Kahwin:Done
• HIV Test:Pending
• Borang kebenaran Nikah:Pending
•Borang pengesahan Lelaki:Pending
5Kenduri
• Nikah :Not confirm yet
• Resepsi:Not confirm yet
6Homestay 
Groom's Family:Not confirm yet
7Pelamin
• Nikah :Not confirm yet
• Resepsi:Done (Anggun Saujana)
8Photographer
• Nikah :Done (HazR Photography)
• Resepsi:Done (HazR Photography)
9Wedding outfit
Nikah:
• Dress:Deposit Done (Ada dekat butik)
• Tudung:Pending
• Veil:Pending
• Shoe:Pending
• Accessories:Pending
Resepsi:
• Dress:Done (Anggun saujana)
• Tudung Done (Anggun saujana)
• Veil:Done (Anggun saujana)
• ShoeDone (Anggun saujana)
• Accessories:Done (Anggun saujana)
10Make up
• Nikah:Done (Anggun saujana)
• Resepsi:Done (Anggun saujana)
11Door gift
• NikahPending
• VVIP:Pending
• Orang ramai:Pending
• Kid:Marshmallow Already Book
12Hantaran
For Him
• Bilangan Dulang:Done*bantal hantaran siap 9biji.
• Decorate:Pending
13Invitation Card
• Nikah & Resepsi:Full Payment already PAID (Tggu kad jer)
14Cake
• ResepsiPending
• Hantaran:Pending
15Juru Nikah
• Nikah:Pending
16Handbouquet
• Nikah:Pending
• Type n colour:Pending
• Resepsi:Anggun Saujana
17Mc/Kompang/entertainment
• Mc:Pending
• Kompang:Pending
• PA System:Pending
18Pengapit
• Boy:Pending
• Girl:Done (my cousin)
• Bridemaids:Pending
19Dresses for Family
• Nikah :Pending
• Colour:Grey
• Resepsi:Pending
• Colour:Turquoise
20Bilik Pengantin
• Katil:Done
• Decoration:Pending
• Paint:In progress...
21Meja makan
• Resepsi:Anggun Saujana
22Signage
• Resepsi:Pending
• Location:Pending
• Design:Pending
• Welcome sign:Pending
23Inai:Pending

Happy Besday to me !!


Hye korang... Pagi jumaat yang indah.. alhamdulillah masih diberi peluang untuk mencari rezeki hari ni... tp pg td nyaris2 nak mc dah.. kepala memusing macam gasing.. perh! gila ganas... tp bila pk load keja yg membukit kat opis.. terus lega dari sakit kepala.. its ok ubat ada.. kang ok la... haish~


Ok.. so hari ni,today and....today yes today 5 oktober 2012 genap lah umur Lz 25 tahun..(jgn ckp tua eks.. xbaek tau...)  cer tgk,Pak cik google pun wish kat Lz.. kuikuikuikuik.... =p Thanks la yer Pak cik google,susah2 jer buat kek bagai.. hahhaha... sengal.. ni kat google,dekat FB jgn ckp lah... email yahoo dah penuh inbox dgn ucapan HB dr member FB.. giler terharu.. hahahha sengal lagi... Thanks yer kengkawan..

Semalam orang 1st yg wish my besday my mak lah... tiap2 tahun xpernah tekuar carta.. No.1 dalam carta hati Lz.. ewah.. BerNajwa latip plak kan.. then baru lah Tunang,kakak n adik2 Lz.. Thanks yer... Sayang kamu semua !! always sayang.. sayang ketat-ketat.. nak peluk xsampai jauh... huhuhu...

So korang.. untuk sedapkan hati sendiri jom la follow Lz nyanyi lagu ni.. hekehekehk... 1.. 2... mula !!

Allah Selamat kan kamu
Allah selamat kan kamu
Allah selamat kan Linda Zehan
Allah selamat kan kamu

Thanks korang.. Doakan Lz yer.. Sayang korang... Muah !! for those yg same besday dgn Lz.. Happy besday yer... May Allah bless you... =)

Thursday, October 4, 2012

2 month to go: Tempahan Kad dah dibuat

Salam hye... lama xmenghapdet blog.. kompom kena ngumpat dgn korang.. atototo... xpe... pasrah jer.. hehehe... korang nak thu lagi 2bulan 17 hari Lz nak begelar wife.. erk.. wife? btol ke ni? Lz sendiri pun mcm percaya dgn xpercaya jer... dah ready ke? kalau nak ckp pasal ready ke tidak tu mmg dah ready tapi nak menanggung tanggungjawab sebagai isteri mithali tu insya'allah... Lz akan buat yg terbaik utk future husband nant.. cewah... geli jer...


Pagi ni Lz dah settlekan payment untuk kad kahwin.. insya'allah after 14 hari bekerja dapat la... serius xsabar... bebunga hati Lz tau.. Lz tempah kad kahwin online jer.. xada masa nak pegi survey dekat kedai.. huhuhu... Kesian kan.. kerja 6hari seminggu.. mcm ni lah, xsempat pegi mana2... mujur ada kemudahan sekarang.. hujung jari jer.. heheheh...

1 hari Lz cr kedai yang buat kad secara online,last2 jumpe www.srcreative.com.my. Kedai dia dekat masjid Tanah,Melaka,dekat jer dgn umah tunang Lz,tp sajer gedik xnak suh dia buat kan.. xnak myusahkan dia.. dia pun bz bekerja.. Lz understand.. hehehe... 1st Lz nak pilih kad tu mmg take time,masya'allah.. semuanya cantek2 n cute belaka.. 2 3 hari jugak Lz mgadap Blog www.srcreative.com.my ni.. last2 dapat jugak yg Lz bekenan.. Not bad la harga dia.. Lz punya kad ad dalam blog tu.. dia dah update.. hekehekehk... kalau korang nak tgk boleh la pegi dekat blog die then cari kad Lz.. kalau jumpe.. dapat kiss.. heheh.. xde lah gurau jer...

Kad Lz sangat simple.. skali pandang xmcm kad kahwin tp more to wishes kad.. sekarang ni dah jd 1 trend,kad khwin dah xmcm dulu ada keris bagai,kerawang keliling kad.. heheh.. xpecaya korang pergi terjah dekat blog www.srcreative.com.my. Yang paling best nyer... Lz beli kad dapat FOC Banner.. best kan.. heheh.. banner Lz pun dorang dah update dalam blog tu... hehehhe... kad bawah tu contoh2 kad kahwin yg cute2..

ok la korang... doakan Lz yer... Sayang korang.. Muah !!




Kredit untuk

Thursday, September 20, 2012

Checklist : 3 month to go

Masa dah makin dekat... hati makin berdebar... tp yang pending nyer banyak lagi... hopefully sempat... insya'allah.... doa2 kan Lz yer korang... rase makin stress plak bila dah makin dekat... bz kerja jgn cakap la.. semua nya urgent.. huhuhu.... Nak oksigen..oksigen.. oksigen.. @_@



1 Tarikh           
  • Nikah  : Done  To be announce       
  • Resepsi : Done To be announce       
  • Bertandang : Not confirm yet      
2 Theme           
  • Nikah  : Dark Grey      
  • Resepsi : Turquoise & Dark purple      
  • Bertandang Not confirm yet      
  • Family's Bride : Turquoise      
3 Veneu          
  • Nikah  : Not confirm yet      
  • Resepsi : Bride's Hometown      
  • Bertandang : Groom's Hometown      
4 Legal Doc          
  • Kursus Kahwin : Done      
  • HIV Test : Pending      
  • Borang kebenaran Nikah : Pending      
  •Borang pengesahan Lelaki : Pending      
5 Kenduri          
  • Nikah  : Not confirm yet      
  • Resepsi : Not confirm yet      
6 Homestay           
  Groom's Family : Not confirm yet      
7 Pelamin          
  • Nikah  : Not confirm yet      
  • Resepsi : Done (Anggun Saujana)      
8 Photographer          
  • Nikah  : Done (HazR Photography)      
  • Resepsi : Done (HazR Photography)      
9 Wedding outfit          
  Nikah:          
  • Dress : Pending      
  • Tudung : Pending      
  • Veil : Pending      
  • Shoe : Pending      
  • Accessories : Pending      
             
  Resepsi:          
  • Dress : Done (Anggun saujana)      
  • Tudung  Done (Anggun saujana)      
  • Veil : Done (Anggun saujana)      
  • Shoe Done (Anggun saujana)      
  • Accessories : Done (Anggun saujana)      
10 Make up          
  • Nikah : Done (Anggun saujana)      
  • Resepsi : Done (Anggun saujana)      
11 Door gift          
  • Nikah Pending      
  • VVIP : Pending      
  • Orang ramai : Pending      
  • Kid : Pending      
12 Hantaran          
  For Him          
  • Bilangan Dulang : Done *bantal hantaran siap 9biji.
  • Decorate : Pending      
13 Invitation Card          
  • Nikah & Resepsi : Pending      
14 Cake          
  • Resepsi Pending      
  • Hantaran : Pending      
15 Juru Nikah          
  • Nikah : Pending      
16 Handbouquet          
  • Nikah : Pending      
  • Type n colour : Pending      
  • Resepsi : Anggun Saujana      
17 Mc/Kompang/entertainment          
  • Mc : Pending      
  • Kompang : Pending      
  • PA System : Pending    
18 Pengapit          
  • Boy : Pending      
  • Girl : Pending      
  • Bridemaids : Pending      
19 Dresses for Family          
  • Nikah  : Pending      
  • Colour : Grey      
  • Resepsi : Pending      
  • Colour : Turquoise      
20 Bilik Pengantin          
  • Katil : Done      
  • Decoration : Pending      
  • Paint : Pending      
21 Meja makan          
  • Resepsi : Anggun Saujana      
22 Signage          
  • Resepsi : Pending      
  • Location : Pending      
  • Design : Pending      
  • Welcome sign : Pending      
23 Inai : Pending      
 
         

Masih mentah

Lilypie Premature Baby tickers