Tuesday, July 31, 2012

Product Review by LZ: Acai Berry ABC


Hye korang... salam ramadhan... Tadi aku ada window shoping sikit-sikit dekat alam maya mengenai produk supplement untuk kesihatan. Almost 1 hour aku window shopping.. bukan senang ok nak pilih supplement,salah pilih produk habis la badan jadi Shreks. hahah.. xnak..xnak... sekarang ni dah macam-macam produk supplement terjual dekat pasaran.. sangatlah rambang mata nak pilih mana yang sesuai.. Belek punya belek hati aku bekenan dengan 1 produk supplement ni.. "Acai Berry ABC" korang pernah dengar x? ke ada sesetengah yang tgh cuba produk ni? ok ke...?

Selepas hati ni dah berkenan sangat dengan produk ni.. aku pun mulalah bertanya dengan pak cik google,khasiat Acai berry untuk kesihantan.. sepantas kilat pak cik google hulurkan pertolongan.. perh.. khasiat acai berry mmg terbaik.. disamping untuk kesihatan,kecantikan.. acai berry juga bertindak sebagai produk pelansing badan.. itu yang aku nak tu... tanpa segan silu aku terus oder 1 botol. harga pun perpatutan la.. Ngee~

So sekarang aku akan share dengan korang info mengenai "Acai Berry ABC".

Mengandungi 100% bahan alam dengan campuran buah acai berry dan herba cina. Tidak ada efek pening, jantung berdebar dan sering buang air besar. Telah terbukti buah cai berry memiliki banyak kandungan yang sangat berguna pada tubuh badan kita seperti Omega6 dan Omega9 yang berfungsi mengurangkan risiko penyakit jantung. Kandungan lain seperti fosfor, kalsium, vitamin B1, vitamin B2 dll. Kaya dengan serat sehingga membuatkan kita merasa kenyang dan menahan nafsu makan secara efektif. Ia juga boleh meningkatkan metabolisma tubuh dan memberi nutrisi untuk kulit. Mampu menurunkan berat badan 40lbs (18kg) dalam masa 4 minggu. Mengandungi Buah Acai Berry, Aloe vera, Chitosan, Garcinia Camboga, Dietary fiber dan Green Tea.
Selain bertindak sebagai pelansing badan, Acai Berry ABC juga  membantu memperlambatkan penuaan kulit (anti ageing). Kulit menjadi lebih kenyal, awet muda dan berseri. 
Ok.. sekarang korang rasa macam mana? dah terasa nak cuba ke belum lagi? aku ni dah macam promote barang plak kan.. tak salah kan kalau kita kongsi-kongsi untuk tingkatkan kesihatan.. ewah... cam poyo jer... setiap perkara yang kita buat mestilah ada pantang larang dia kan. so pengambilan supplement acai berry pun ada pantang larang dia.. korang kena mandi bunga setiap malam jumaat,bunga plak 7 jenis tau.. then limau purut.. hahhaha... xada lah... gurau jer... yg tu korang jangan buat..kang xmemasal mak korang kata korang buang tebiat plak. hahahha... Pantang larang ni korang kena ambil berat..

  • Boleh makan dengan semua jenis makan.
  • Kalau korang period jangan makan accai berry karang korang bertukar jadi hulk. hahha.. xde lah... takut ganggu korang punya hormon.
  • kalau korang ada sakit jantung, tgk pregnant ke atau ada penyakit kronik jangan makan ok.. 
  • kalau korang makan ubat hospital secara rutin jangan makan acai berry.
  • Kalu korang ada ambil supplement lain jarakan 6jam pengambilan.
  • Elakkan minum minuman berkafein seperti teh, kopi, nescafe kerana proses pemecahan lemak akan menjadi lambat.
  • last sekali,korang jangan ambil produk slimming lain. kalu nak gak.. korang kena habiskan dulu.. sebab nya acai berry ni mengada-ngada xnak kongsi dgn supplement lain dalam badan kita.
perh... naik risau plak aku nak ambil supplement ni... banyak benor pantang larang dia. tp kerisauan aku hilang bila baca ni..




 So.. apa korang rasa sekarang? hehehhe.... aku dah xrasa apa2 dah sbb aku dah beli pun.. hikhikhik... sekarang berat badan aku 53kg.. kita tggu sebulan akan datang.. kalau turun 3kg,xsia-sia aku pilih acai berry.. mengharapkan badanku slim masa big day nanti. heeee ^_^

6 comments:

kin said...

salam, sy google td psl acai berry abc n tjmpe blog kamu.
so is there any positve result?
sbb sy pun bru bli abc ni mgu lps, mkn 3 ari pstu period. n bru smbung smula smlm. tp rasa mcm berat x turun pun..
kamu camne?

Linda Zehan said...

Hye... pestime sy makan mmg serius xlalu nak makan.. mkn pun skit jer.. berat dah kurang 2kg. tu pun jarang makan... risau kang mkn hari2 12kg plak turun.. nak mkn trunkan berat badan senang jer,kene dsiplin... supplement kite ambil tp cara kite mkn kena ambil kire jugak.. awk try dulu sebulan mcmane.. kalu xmenjd jugak awak try jer SD-II alpha lipid ke ape ntah... opismate sy dah trun 9kg. tp dilarang ambil nasi,sbb serat nasi dlm susu SD-II dah ade. so kena ambil bnyak protein. Try la... heheh... mcm promote plak kan... sharering is caring... ^^

kin said...

sume ckp ble mkn abc jd kurang selera mkn, tp nape sy asyik rasa lapar je n end up mkn bnda berat2. kdg2 da mlm pun mkn nasi sbb lapar sgt..
ade ape2 tips ke mkn abc ni? sy stop minum teh, susu, n nescafe. pastu minum air msk 3 liter sehari..nape ye?
n lg 1, mse awal2 aritu mkn abc, kerap gak buang air kecik. tp skang da kurang buang air kecik, x mcm awal2 dlu. kamu pun cmtu gak ke?
btw tq for replying back :)

Linda Zehan said...

hahah..its ok.. xde tips pun cume ikut ape yg die larang. tu jer... minum air mmg bnyak.. kencing jgn ckp la.. so far sy rasa mcm biasa jer.. tp sy penah borak dgn pengedar acai berry ABC ni,dia ckp hati2 pilih product wisau tekena yg x ory.. sy pun baru jer cube acai berry ni.. xberani nak komen lebih.. acai ni bnyak jenis botol. awk bli yg botol mcmane?

kin said...

btol mcm dlm gamba yg awk upload tu. sbb repackaging utk malaysia punye, so berani la nk bli yg tu. bli kt fb sbb ramai yg bg feedback +ve kt situ. n die da convince kan yg die pnye ori. tp ble tgk blk tulisan abc die x la btol2 center, kan?

Julianazriana Jaafar said...

http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Produkacaiberiberacun/Article/index_html


saya harap dah hentikan penggunaan. sbb klu tgk testimonial pon pelik 1.5kg in one day. agak bahaya.
saya ada gunakan satu produk yang ada Award Superbrand dan tiada kesan sampingan. ALhamdulillah 4 bulan turun 10 kg :)

boleh jenguk blog saya www.julianazriana.com

Masih mentah

Lilypie Premature Baby tickers