Friday, June 29, 2012

Cerita Tentang Mereka

Hye korang... hari ni aku nak story "Tentang mereka".. mereka ini lah yg selalu menceriakan hidup aku... tanpa mereka,xceria la hidup aku hari2 tau.. untung nya aku Allah pertemu kan aku dgn mereka.. Aku perlu kan mereka utk mengisi hari2 aku.. korang pun mesti ad cerita tentang mereka jugak kan.. maksud aku org yg rapat dgn korang la... dan setiap mereka ad character masing2... lucu jer kadang2 tu... adeh... rindu nya suasana tu...  (mata pandang atas sambil kenang2 glagat dorang) heeee ^^.. korang nak kenal x sapa mereka? kalu nak.. jom aku kenalkan dgn mereka... ini lah ceritaTentang Mereka...



Alipa Zehan merangkap Tunang aku

Orang nye tinggi.. kurus.. nak kate hansem tu boleh tahan la.. Shyss.. sebenar nye die ni Prince Charming yg aku cr2 dulu..hehee.. ^^dah 8 tahun ktwang knal.. tp ktwang jarang jumpa,almaklum lah "Cinta Jarak Jauh" tp 2 pekara biasa bg aku... xda la jd penghalang pun.. ok jer tau sampai skrg.. kan syg? Ngee~ korang,nak thu.. kalu korang tgk die mesti korang akan ckp die adik Lah VE.. kenal x? ala.. yg kurus2 kering tu... suara macho abes kot.. tp bile aku dgr org ckp cam tu rase nak muntah jer.. weeekkk... hahahah... jahat kan aku.. jgn ckp depan aku ok.. tp die ni suke prasan.. bajet Johny Deep. kakakakakaka.... (adoii... boleh pensan aku kalu die ckp mcm tu... ) Johny Deep ke.. Lah Ve ke itu xpenting.. yg penting die adlah die.. ewah... Lawak die ni kadang2.. tp garang.. bile die tgh hangin.. jgn tegur ok.. diam2 jer... sngat2 caring... loving... oouuhhh... aku dah jumpa My Prince Charming.. Doa2 lah ktwang sampai ke jinjang pelamin yer...

Yusna aka Along

Kakak aku ni... sayang gile kot aku kat die..(tp saje xnak ckp depan2 dia.heee.. malu~) org nye kecik jer.. comel.. Buweekkk jgn prasan lebih ok.. adik mu lg chomel.. hahahha... seorang yg agak kelam kabut.. mulut cot cet cot cet.. kadang kalu die balik umah nak jer aku plaster mulut die.. dr pg sampai aku nak tdo sambung balik pg sok xbrenti becakap jer keje die... adeh... tp die seorang kakak yg sangat2 bertanggungjawab.. sanggup berkorban demi adik terchenta.. jarak umur aku dgn die 4 tahun jer.. tp aku lg besar dr die.. mangsa buli aku.. sbb nyer masa kecik2 dulu aku asyik kena blasah jer dgn die.. hampeh~ sakit woo... skrg biar die plak rase.. hahahahha.... kepit kpla dgn tangan sambil gletek pinggang.. hahah...

Zana aka Nana

Dah lama aku kenal die ni... dr thun 2006 masa masuk politeknik dulu... jap.. nak gelak.. HAHAHAHAH!! =D tringat mase pestime jumpa.. skema kot.. tp comel.. jgn marah ea zana...aku dah anggap die ni mcm sdara aku.. sampai skrg she always beside me.. sweet kan.. heheh... sampai skrg ktwang still bersama,keja 1 opis lg.. kadang tu muak gak la asyik tgk muke die jer.. hahaha... xde lah.. gurau jer.. die ni kadang2 diam.. kadang2 cot cet cot cet mulut... suke gelak.. kdang tu menda lawak tadika pun die boleh gelak sampai merah muka.. aiyaa... xpaham aku... seorang yg suka Zzzzzz... hahah... tp yg aku hairan die ni kurus dr dulu,xbesar2.. tp die ni suke tiru aku... aku betunang dgn org melaka die pun betunang dgn owang melaka... xnak bepisah dgn aku la tu.. hahahha...itu dinamakan takdir ok.. kan zana? die dah nak kawen ok... i wish she always happy.. sayang zana.. Muah Muah..

Hajarul aka Jaja


Anak mami ok uolls... Mami kedah bukan penang mari.. tinggi mcm model.. kurus jugak.. knp la kawan2 aku suma kurus2 ni... xckup makan ke ape.. hahah.. die ni pendengar yg baek tau masa kat poli dulu,cter ape die xthu... suma die thu.. asal nak gosip jer cari die,asal gosip jer mmg muka die la aku mgadap.. hahah sorang yg agak lawak.. pandai buat kueh raya uolls.. dulu mase aku betunang die siap sponser kueh tau.. tp xingat la name ape.. sedap gila.. serius aku ckp dah boleh kawen ni.. heheh.. dr dulu xpenah nak crita pasal bf die.. perahsia kalu bab2 bf2 ni.. myampah.. dah xthu cmane lg aku nak korek rahsia die ni.. Jard... aku harap ang dapat jumpa Prince Charming ang tu.. dah ad jgn lupa story tau.. jgn diam2 plak.. thu2 dah kawen... xbaek tau... ^^

Wani aka yaya


Sorang yg sangat2 xleh blah... kalu die ckp jer kompom mcm2 ayat die kuar... *&^%!^&%#*^ hahah... seorang yg lemah lembut,tp fashionable uolls... ala2 yuna... die ni dulu mmg2 kaki game... xckup tangan skali kaki die maen game... korang thu game zuma? die boleh maen sampai last stage.. teruja ok.. die sangat2 suka bejalan... skrg dah jd lone ranger kate nyer.. baru keja kat tempat baru.. nant dah jumpa kawan baru xdalah nak jd lone ranger lg.. bahaya la jalan sorang2... huhuhu... suka sngat die ni dgn Adam AF tu.. eeuuuwww... geli ketiak mak.. hahah... masih mencari Prince Charming mcm dlm lukisan yg die slalu lukis.. hensem.. harap2 dapat la die jumpa Prince Charming mcm dlm lukisan die tu.. heheheh...

Aida aka kak aida


Sekejap jer dapat ddk skali... huhuhu... kejam kan.. seorang yg lemah lembut tp mcm garang.. kekek.. sifat keibuan tu mmg teserlah kat muka.. seriously,seorang yg sangat2 memahami... tempat aku luahkan perasaan jugak.. mmg btol2 pendengar dan penasihat yg baek.. kembang x k.aida? hahahah... mmg btol2 sedih mase last day die kat opis dulu.. seorang kakak yg sngat baek... sampai skrg still keep in touch.. dah ad anak tau,nama fathan... comel sngat...

Suhaili aka Kak Nelly


Bini bos aku ni... seorang yg happening.. mama muda ok...chomel.. die ni kan suke begosip.. mmg kena sngat la dgn aku.. tp gosip bukan mngumpat2 org ok.. jgn salah faham pulak.. tp kadang tu ad la skit.. xbnyak skit jer..hahaha.... seorang yg memahami... sngat sporting kalu korang nak thu.. dulu masa aku sibuk2 nak Tunang dulu.. die la yg bnyak tolong aku... asal ad mase jer kaut skali laki die pegi cari bju tunang aku.. hahahah... tempat aku luahkan perasaan jugak.. tp kecian die misscarrier baru2 ni.. skrg tgh berpantang.. akak,cepat balik png tau.. dah lame x hang out besame2.. nak borak2 dgn si lubna tu.. kate nye dah pandai becakp.. heheh..

Best kan dorang... untung kalu kite dpt kenal dgn org yg sngat2 memahami diri kite.. dorang faham aku... walaupun kadang2 aku ni agak kasar tp dorang tetap memahami.. Time Kasih.. ♥


7 comments:

Michelle Hopell said...

waaa untung la kak LZ ada mereka2 tu smua.. xD
hidup tak bererti tanpa keluarga , saudara , kawan dan org2 tersayang. hihi

Linda Zehan said...

Btol.. hargailah dorang.. ^^

kaishin said...

susah nak jumpa org mcm mereka ni kan :)

House Of Vintage said...

ya allah..terharunye ade nme akak...kekeke...tq sis..ape2 pun akk dh anggap linda cam adik akk sndiri..peace!!

-Kak Nelly-

Linda Zehan said...

kak nelly bace.. adeh.. malu~
poyo giler.. hahaha

Qaseh Humayra said...

aduhhh...terharu sob sob sob..korang nk tau pestime Kak Long dengar dia ckp SAYANG kt kak Long!! Love u Too Angah...Love u so Much n much...!!

Linda Zehan said...

heheheheh... ^^v

Masih mentah

Lilypie Premature Baby tickers