Thursday, June 28, 2012

Kawan oh Kawan

Hye korang.. lama kan aku x hapdet blog... mood aku skrg swing2,malas nak hadap blog buat masa skrg.. tu tanda2 nak monopos.. kuang ajar la kan sape ckp gitu.. muda lagi tau.. hahahha...



Adehhh~ mengeloh panjang aku bila sebut pasal "kawan". Topik entry kali ni aku nak kait kan pasal kawan oh kawan.. Tajuk yg sangat senstif kalu nak dibincangkan.. sbb melibat kan somebody feeling.. Bila sebut pasal kawan.. banyak sngat kategori dia.. dulu aku penah skali sentuh tajuk pasal kawan "Sahabat,Kawan,Rakan & Kenalan". Tp utk entry kali ni,aku nak sentuh pasal kawan jugak dgn pengalaman aku sendiri dan definasi yg berbeza.

"Waktu kita dalam keadaan senang, rakan-rakan akan mengenali kita. Waktu kita dalam kesusahan, kita akan dapat mengenali siapa rakan-rakan kita"



Ad kawan yg perlu kita rapat,ad kawan yg perlu kita jauhkan... tp kalu nak jauh pun jgn la sampai org tu trasa hati...jgn la sampai org tu trasa xwujud antara korang.. xmemasal bunuh diri plak.. sapa yg rasa bsalah.. korang jugak... kang dia jd hantu dtg usik korang.. padan muka... hahah... Tolong lah jaga hati kawan2... kalu yer pun kawan 2 yg besalah try to find her or he.. knp dia mcm tu.. apa masalah dia... kawan yg baek akan dekat dgn kawan dia xkira apa masa..
"Jadilah Sahabat Yang Terbaik Kepada Sahabatmu.. Sebelum Kita Mendapat Sahabat Yang Terbaik"
 Bg org yg matang dlm persahabatan.. menda2 mcm ni xkan timbul.. sebelum kita nak jauh dgn org.. cuba pk  diri kita dulu... kau perfect sngat ke? No one perfect tau... xda.. xpayah nak mgaku yg diri tu perfect...sedar lah wahai kawan, so jgn nilai org laen negatif.. xbaek tau... kalu stakat cuit skit nak tarik muka...xnak beckp, xpayah la judge org laen... 2 pun blom tentu boleh jd kawan terbaek.. so pk lah dgn matang sebelum menilai erti seorang kawan.



"Sedarkan Diri Sebelum Kita Menilai  Erti Seorang Kawan"

4 comments:

elyna mirsada said...

kwn yg bek sntiasa brsma ketika ssh n sng,jgn kwn mkn kwn sudaa.. =)

Linda Zehan said...

Btol.. setuju sangat.. ^^

Michelle Hopell said...

kak LZ kawan michelle jugak xD

Linda Zehan said...

Michelle pun tau... muah3... =)

Masih mentah

Lilypie Premature Baby tickers